megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom
megnevezés
tartalom

 

 

Rendezvények, ahol jelen voltunk:

 

 

 • Neopuff újraélesztő készülék átadása 2012. május 30. >>

 Neopuff.jpg

Az országban elsőként a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány újszülött rohamkocsijában lesz olyan lélegeztető készülék, amellyel a hagyományos kézi módszernél jóval biztonságosabban tudják majd életben tartani a babákat. A közel fél millió forint értékű műszert, a Neopuffot az Országos Mosoly Egyesület vásárolta meg, ma délelőtt pedig ünnepélyesen át is adták. Nagy István, az alapítvány elnöke elmondta: miután tudomásukra jutott, hogy a koraszülött mentés milyen nagy bajban van, felkarolták ügyüket. Két hónapon keresztül pénzzel támogatták az Újszülött Életmentő Alapítványt, majd úgy döntöttek, mind a nyolc vidéki mentőautót felszerelik egy értékes műszerrel. Elsőként Szegedre került egy ilyen berendezés.

 

 • I. SZÚÉSZ Gyermeknap 2012. május 27. >>
thumbs_ujszulott_mentes05_gs.jpg        thumbs_ujszulott_mentes01_gs.jpg        thumbs_ujszulott_mentes0_gs.jpg

Megrendeztük a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány (SZÚÉSZ) első Gyermeknapját a Dóm téren, ezzel köszönve meg a cégeknek, a lakosságnak azokat az adományokat, az adó 1 százalékból származó felajánlásokat, amelyekkel segítették munkánkat, támogatták a koraszülött mentést. 


 

 • Közéleti Kávéház; Húszéves a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat. 2012. május 8. >>

kozeleti_kavehaz01_gs.jpg

 

A Közéleti Kávéház legutóbbi estjén Szalay István segítségével Pintér Sándor gyermekgyógyász professzor, a kuratórium elnöke, Kószó Péter, Hódmezővásárhely alpolgármestere, az alapítvány megálmodója és létrehozója, valamint Bálint Péter, a kuratórium alelnöke felidézte az indulás éveit, a két évtized nehéz, küzdelmes időszakát, áldozatos munkájuk emlékezetesebb mozzanatait.

Az élet első perceiben, óráiban történő mentés döntően meghatározza az újszülött, koraszülött életben maradását és a későbbi évek életminőségét. Már a szállítás során megkezdett életmentő beavatkozások jelentős mértékben javítják az újszülöttek, koraszülöttek életkilátásait. Évente átlagosan 1200 újszülöttet ment az alapítvány, a folyamatos 24 órás elérhetőség nélkül ezeknek a csecsemőknek jelentősen csökken az esélyük az életben maradáshoz és az egészséges élethez.

 

Amíg országgyűlési képviselő volt és rendelkezett némi hatalommal, Kószó nem akarta úgy otthagyni a politikát, hogy ne alkosson valami maradandót. Gyakorló gyermekgyógyász létére közvetlenül is megtapasztalta, hiába jó az ellátás a gyerekklinikákon, ha a késve odaérkező koraszülötteken már nemigen tudnak segíteni. Így jött létre Budapest után másodikként az országban a koraszülöttek mentésével foglalkozó szegedi alapítvány Kószó 200 ezer forintos képviselői tiszteletdíjából, majd később a szerencsejáték alapba befolyt pénzek átcsoportosításából biztosították a működéséhez szükséges eszközöket. Pintér doktortól megtudtuk, hogy az elmúlt 20 évben több mint 20 ezer mentés történt, nagyon sok újszülött az alapítvány mozgó intenzív osztályának köszönheti az életét.

 

A kalapozás sem derogál nekik

Amíg nem volt koraszülöttmentés, 300-350 csecsemő halt meg évente, vagy szenvedett életre szóló, maradandó károsodást. A professzor kiszámolta, a társadalomnak 2,2 millióba kerül a súlyosan sérült gyerekek ellátása, akiknek az átlag életkoruk 30 év körül van. Milliárdokat költünk erre célra, miközben jóval kevesebből is megoldható lenne egy országos hálózat kiépítésével a koraszülöttmentés megszervezése, melynek segítségével minden csecsemő ugyanazokkal az életben maradási esélyekkel rendelkezne. Hihetetlenül nagy a tét.

Az újszülöttmentést missziónak tekintő szakemberek, ha szükséges, a kalapozástól sem riadnak vissza, hiszen – ahogy fogalmaznak – a rászoruló gyerekeket nem érdekli, van-e pénz a kasszában. Morális kötelességüknek érzik előteremteni a működésükhöz szükséges anyagiakat. Munkájukat a gyűjtésben segédkező lelkes, fiatal aktivisták támogatják.

Elhangzott az is, hogy pénzből egyre kevesebb van, többször már a megszűnés veszélye fenyegette az alapítványt, de sohasem adták fel. Tavaly például 10, az idén 5 millió forintos kölcsönt kényszerültek felvenni, mert az állami dotáció jelentősen megcsappant. Az idén 20 millió hiányzik ahhoz, hogy zavartalanul el tudják látni feladatukat, de nem csüggednek, bíznak az 1 százalékban, meg az adományokban, na meg abban, hogy előbb-utóbb a politikai döntéshozók is belátják, milyen fontos, nélkülözhetetlen feladatot lát el a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványa.


kozeleti_kavehaz02_gs.jpgkozeleti_kavehaz03_gs.jpgkozeleti_kavehaz07_gs.jpg

 

 • Algyői Falunap 2012. április 28. >>

538935_446056938743185_409813815700831_2027307_437973036_n.jpg

Az időjárás ma kegyeibe fogadta az algyőieket, így szikrázó napsütésben vehettünk részt a Szabadidő parkban tartott falunapon. Önkéntes segítőink izgalommal várták ezt a napot, hiszen a rendezvény különleges alkalom volt Alapítványunk életében is. Ma nem adománygyűjtésre jöttünk, hanem, hogy játékos formában ismerkedhessenek meg kicsik és nagyok a koraszülött mentővel. Lehetett rajzolni, gyöngyöt fűzni, ragasztani. Volt célbadobós játék az üres tápszeres dobozokkal és memóriajáték is. A játék izgalmában készült fényképeket és a szebbnél szebb rajzokat Alapítványunk facebokk oldalán tekinthetik meg. Mindannyiunknak nagy élmény volt a falunap!


541334_446057495409796_409813815700831_2027329_293207082_n.jpg538935_446056938743185_409813815700831_2027307_437973036_n.jpg392377_446057388743140_409813815700831_2027324_231020805_n.jpg

 

 • Rotary Tavasz Szegeden 2012. március 23-25. >>

Rotary1.jpg

Háromnapos rendezvénysorozatot szerveznek a hét végén a Rotary szegedi klubjai. A Rotary Tavasz elnevezésű programsorozatot nem véletlenül időzítették a március 23. és 25. közötti időre: az egyik ok, hogy Szegeden ebben az időpontban zajlik a Szent-Györgyi Albert tiszteletére rendezett konferencia, a másik pedig, hogy Kalyan Banerjee, a Rotary világelnöke is ekkor látogat el a Tisza-parti városba.

A Nobel-díjasok találkozójával egy időben péntektől vasárnapig Szeged sétálóutcáján és a Klauzál téren adománygyűjtést szerveznek, illetve kulturális programokkal szórakoztatják a szegedieket. Az akcióhoz több művész is csatlakozott, többek között Takács Nikolas, az X-Faktor egyik sztárja, de a programokon fellépnek a Szegedi Nemzeti Színház művészei is.
A két klub a háromnapos rendezvény során az adományokat a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak gyűjti. Az alapítvány az ország egyik legnagyobb területét lefedve próbálja menteni a kisbabákat, de mára olyan nehéz helyzetbe került, hogy olykor benzinre sincs pénze.
A Rotary szegedi klubjai az elmúlt két évtizedben összesen mintegy 200 millió forintot adományoztak jótékony célra. Szegeden két klub működik – a Szent-Györgyi Albert és a Tisza Rotary Club– 56, illetve 21 taggal.
A Rotary International indiai származású világelnöke, Kalyan Banerjee március 26-án, hétfőn látogat Szegedre, ahol 33 klub képviselőjével is találkozik. Az esten részt vesz Paul Knyff európai igazgató, Balogh György, a Magyar Rotary Clubok Szövetségének kormányzója, s összesen 13 román, 8 szerb, 2 szlovák, 1 amerikai és 9 magyar klub is képviselteti magát a világelnök tiszteletére rendezett díszvacsorán.
A világszervezet százegyedik elnöke fogja össze a 34 ezer működő klub 1,2 millió tagját. Magyarországon belül elért eredményeik miatt esett a választása a Szegeden működő klubok felkeresésére.

Rotary2.jpg

Rotary3.jpg

 

 

 

 • "Gyermekek a Gyermekekért" jótékonysági bál: 2012. március 2. >>

432142_3332918927437_1402463029_33328605_684891349_n.jpg

Második alkalommal rendezett a Tömörkény István Gimnázium 11/D osztálya jótékonysági bálat a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány számára. Az elegáns környezet, a szórakozató műsor, a finom vacsora és a jó zene szavatolta a bál sikerét. Az est fővédnökei: Horváthné Szabó Éva a Tömörkény István Gimnázium igazgatónője, Dr. Orvos Hajnalka az SZTE Szülészeti Klinikája Újszülött osztályának professzora és Dr. Zentay Attila, az OMSZ DAR orvosigazgatója voltak. Az est bevételéből a koraszülött mentést és a gimnázium hátrányos helyzetű tanulóit támogatják. Mindannyiunknak felejthetetlen estét szereztek a gimnázium tanulói. Külön köszönet illeti ezért osztályfőnöküket, Tóthné Jura Joannát. 

 

 • Lions bál a TIK-ben: 2012. február 4. >>

Lions bal 1.jpg

A vörös szőnyegen bevonuló vendégeket gigantikus, hófehér görög oszlopok és egy oroszlán szobor előtt a klub soros elnöke, Mányi József, és felesége fogadta. – A bál bevételéből 3 millió forintot fordítunk jótékony célokra – mondta Mányi József, aki a Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesület Szociális Intézmény igazgatójának, Szűcs Péternek, a Dr. Waltner Károly Otthon igazgatójának és Pintér Sándor professzornak, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány elnökének egy-egy millió forintról szóló jelképes óriáscsekket adott át.

 

 • Adventi hangverseny a Belvárosi Moziban 2011. december 11. >>
Szegedi Ökumenikus Gyülekezet Gospel Kórusa adott ünnepi koncertet a Belvárosi mozi nagytermében. Az 1 éves Gospel kórus a Király-Kőnig Péter Zeneiskola tanárainak és a Szegedi Szinfonikus Zenekar művészeinek kíséretével karácsonyi koncerttel örvendeztette meg a nagyszámú hallgatóságot. A koncert célja az örömszerzésen kívül a jótékonyság volt. A megjelentek adományaikkal segíthették a Szegedi Újszülött Életmentó Szolgálat munkáját. A kellemes hangulatú koncerten a kórus repertoárjából afro-amerikai és karácsonyi dalokat hallhattunk. A műsor közös énekléssel zárult. Köszönjük a szép kezdeményezést és az anyagi segítséget!

   

 • Alapítványunk új mentőautót kapott: 2011. május 9. >>

 

Jelentős nap volt a mai a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány életében. A szegedi Mentőállomáson ünnepélyes keretek között került sor az új VW Crafter koraszülött rohamkocsi hivatalos átadására.  

A média képviselői, a mentőállomás vezetősége, az Alapítvány vezetői és munkatársaink örömmel gyülekeztünk a nagy eseményre. A megjelenteket Dr. Zentay Attila, az OMSZ Dél-alföldi Regionális Mentőszervezet Orvosigazgatója köszöntötte, majd Pintér Sándor professzor úr a kuratórium elnöke beszélt a mentés fontosságáról, a sikeres mentés személyi, tárgyi és anyagi feltételeiről. Továbbá Dr. Kószó Péter (az Alapítvány alapítója, Hódmezővásárhely alpolgármestere) és Dr. Bálint Péter (Kuratóriumi alelnök, jászberényi kórház ügyvezetője, gyermekgyógyász főorvos) osztotta meg a gondolatait a mentésről. Dobó István (OMSZ Gépjármű Osztály vezetője) az új mentőautó műszaki paramétereit és teljesítményét méltatta.

 

Ahhoz, hogy ez az autó belső felszereltségében és külső megjelenésében is megfeleljen egy korszerű újszülött rohammentőnek, több ember áldozatos munkájának és adományának eredménye. Ők egy-egy elismerő oklevelet vehettek át: Dobó IstvánTúri Mihály (megyei vezető mentőtiszt), Balogh László (mentésvezető), az Innovariant Nyomdaipari Kft. képviselője, az Erlati Dekorációs Bt. képviselője,Dr. Czili Hajnalka (a Milupa területi képviselője).

 

Ezt követően a garázsból kigördült az új koraszülött mentőautó, mely nagyságával és megjelenésével is tekintélyt parancsoló. 

 

 

 • Sürgősségi nap 2009. >>

2010-09-25 surgossegi nap 270.jpg

Szeged, Dóm tér

 

 • Tűzfal adományvonal-Katona Klárival 2009. október 27. >>
Felavatták a Magyar Telekom 1788-as adományvonalának tűzfalát a Szeged, Dugonics tér 12. szám alatt. A hetedik éve működő adományvonal minden évben hat, társadalmi szintű problémák megoldásán fáradozó non-profit szervezetnek segít, hogy megismertesse célkitűzéseit és lehetőséget adjon az adománygyűjtésre. Az adományvonal szóvivőjeként Katona Klári is jelen volt a "Tűzfal" avatásán.

 

 • Sürgősségi nap 2010. szeptember 25. >>

kep344.jpg

Szeged Dóm tér: Mentő-, tűzoltó- és rendőrautók, katonai járművek szirénázásától volt hangos szombat délelőtt a szegedi belváros. Az ún. kéklámpás felvonulással kezdődött a második sürgősségi nap a megyeszékhelyen. A Magyar Orvostanhallgatók Országos Egyesületének szegedi elsősegélynyújtó csoportja az idén is a Dóm térre szervezte az elsősorban laikusoknak szóló rendezvényt. Ezzel hívták fel a figyelmet az elsősegélynyújtás fontosságára, illetve arra, hogy bárkinek bármikor szüksége lehet erre a tudásra. A Dóm tér közepén baleset-szimulációkat, különböző mentés-bemutatókat nézhettek meg az érdeklődök. A sétálgatás során bekukkanthattak a kiállított mentőjárművekbe is. A Koraszülött mentő is nagy érdeklődésnek örvendett. Kicsik és nagyok beülhettek a mentőben dolgozó nővér és orvos székébe, megnézhették közelről az inkubátort, a műszereket. Az érdeklődőknek megmutattuk a mindennapokban használt sürgősségi táskánk felszerelését is. Mindenki sok élménnyel, mentős matricával és naptárral gazdagodott a nap során.

  

 •  Szegedi Lions Club támogató akciója 2010. október 11. >>

kep397.jpg

Két akcióval támogatta Alapítványunkat a Szeged Első Lions Club. A szervezet már többször segített a Szolgálaton, de most ismét felhívták a figyelmet arra, hogy Alapítványunk a fennmaradásáért küzd. A Klauzál téren fogadtuk az adományokat, illetve a Szegedi Nemzeti Színházban Somló Tamás és barátai koncerteznek az Alapítvány javára.

 

 •  Faültetés 2009. november 05. >>
VirágpalettaRádió PluszDélmagyarország és a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. összefogásával 10 fát ültettek el a Makkosházi Általános Iskola tanulói. A fákat a város jelentős cégei fogadták örökbe, mellyel támogatták az alapítványunkat.

 

 •  Egyetemi Egészségnap 2010. április 9. >>
Szeged TIK: a Tanulmányi és Információs Központ adott helyet a rendezvénynek. A felállított standokon az egészség ellenőrzését és megőrzését segítő beszélgetések, információcserék történtek. Az érdeklődőknek lehetősége volt vérnyomás és vércukorszint ellenőrzésre is. A Koraszülött mentők munkájával is megismerkedhettek, két plakáton illusztráltuk munkánkat. A helyszínen jelenlévő kollégák bemutatták a mentőautót is.

 

 •  Torony az újszülöttekért 2010. augusztus 18.- 21. >>

kep255.jpg

Rádió Plusz kreatív jótékonysági kezdeményezésének keretében, a szegediek segítségével, egy 20 méter magas torony épült fel a Huszár Mátyás rakparton. Az alapkorsó letételére szerdán este került sor. Az egyedülálló építmény minden egyes darabja virtuális forintot jelentett, amely a Torony elkészültével valódi pénzzé vált. Az így összegyűlt összeget a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kapjta meg.

 

 •  SZEPTEMBER FESZT 2010. szeptember 11. >>

Virágpaletta egésznapos családi rendezvényén az alapítvány közönségtalálkozója.

kep289.jpg

 

 • Jótékonysági koncert  Budapesten. 2010. december 11. >>
2010. december 11.-én az Éjféli Kiáltás Gospel Kórus szerzett egy különlegesen szép estét mindannyiunknak. A középiskolás és egyetemista fiatalokból álló kórus egy jótékonysági adventi koncerttel örvendeztette meg a közönséget, köztük a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány képviselőit is.

Budapesten igazi ünnepváró hangulatot fokozó hóesés fogadott bennünket. Az ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola díszterme adventi ’öltözetben’ kiváló helyszín volt a színvonalas koncert bemutatására. Egymás után csendültek fel a szebbnél szebb karácsonyi dallamok. A koncerten vendégszerepelt két, a televízióból ismert fiatal tehetséges énekesnő is, Samu Kriszta Mazsi és Szabó Mariann személyében. Az estén fellépett Bacsi János is, aki csodálatos Chopin-játékával kápráztatta el a közönséget.

A műsor részeként Pintér Sándor Professzor Úr, aki az Alapítványunk kuratóriumának elnöke, röviden ismertette a koraszülött mentő tevékenységét, a mentési munkát és annak fontosságát.

Az ünnepi műsor adománygyűjtéssel zárult, melynek kedvezményezettje Alapítványunk volt.

Az adventi koncert résztvevői 126.480 Ft-tal támogatták munkánkat, melyet ezúton is köszönünk.

 

 •  "Gyerekek a Gyerekekért" jótékonysági bál. 2011. március 4. >>
Óriási sikerű bált rendezett az alapítványunk javára a szegedi Tömörkény István Gimnázium 10/Dosztálya.

 

 •  Jótékonysági jégtáncgála 2011. április 2.
Jótékonysági jégtáncgálát rendezett a Szegedi Kadett JTSE az alapítványunk javára a szegedi Műjégpályán.

 

 •  VIII. Egyetemi Egészség-és Sportnap. 2011. május 4. >>
Alapítványunk részvételével egész napos rendezvény helyszíne volt a Szegedi Tudományegyetem Sportközpontja. Egészségügyi szűrővizsgálatok, szemléltető eszközök, szakmai előadások, sportbemutatók várták az érdeklődőket. Lehetőség volt a koraszülött mentőautó megtekintésére, posztereinkkel bemutattuk tevékenységünket. Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek.

 

 •  XII. Szegedi Motorkiállítás.  2011. május 7. >>

Motorosok.jpg

A Gyík utcai József Attila Általános és Szakiskola adott otthont a rendezvénynek. Gyönyörű napsütéses idő várta a kiállítókat és az érdeklődőket. A szervezők kiváló munkáját dícséri a sokszínű program és a jótékonykodás. Az iskola tornatermében motorkiállítás és alkatrészbörze volt, a focipályán tűzoltómotorral láthattunk mentésbemutatót és egy különleges tűzoltási módot. A nap folyamán két alkalommal "halálgömb"-bemutató (Gombos Attila) szórakoztatta a közönséget. Az iskola előtti tanpályán Gergely Sanyi elképesztő streetfighter-bemutatóját élvezhettük. Sokan saját motorral érkeztek a helyszínre, melyeket szintén megcsodálhattunk. A rendezvényért amiatt is köszönet a Ghosts MC HUNGARY Chapter Szeged-nek mert alapítványunkat támogatták. A sebességért és motorokért rajongó szülők és gyermekeik megnézhették belülről is az újszulött mentőautót. Mindannyian  élményekkel gazdagodva térhettünk haza.

 

 •  Bőkezű ajándék Gyermeknap alkalmából.  2011. május 26.>>
Bőkezű adományban részesült alapítványunk ezen a május végi délutánon. A 20 éves IKESZ Autó Kft.jóvoltából 1 millió forint segítséget kaptunk. Az átadásra kellemes környezetben és barátságos légkörben került sor a a Skoda Autószalon Dororzsmai úti telepén. Mint azt Nagy Attila az IKESZ Autó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány támogatását szívügyüknek érzik és már több alkalommal segítették munkákat. Mivel Szolgálatunk napi pénzügyi gondokkal küzd, az adományt a mentő üzembetartására fordítjuk. 

 

 •  Kalmár Motor Kft.  2011. június 16. >>
Kalmár Motor Kft. évente túrát szervez Ausztriába (Kalmár Motor Túra). Ebben az évben Alapítványunkat karolták fel és igyekeztek népszerűsíteni útjuk során. Az összegyűlt adományt  Pintér Sándor Professzor Úrnak adták át.

 

 •  Adomány a Csini Divatház jóvoltából 2011. június 19. >>
A borult, néha esős idő ellenére egy igazán színes, élménydús vasárnapon vehettünk részt a Csini Divatház rendezvényén. Bemelegítőként a színpadon bohóc szórakoztatta az összegyűlt kisebb és nagyobb gyerekeket. Népitánc, majd társastánc-bemutatóban is gyönyörködhettünk. A folyamatos jó hangulatról a Rádió 88 helyszíni munkatársa gondoskodott. A gyerekeknek kisállat-simogató, lovaskocsizás, ugrálás várta, a nagyobbak a marhapörköltes kondért ülték körül. A Divatház területén masszázs, kártyavetés várta a vendégeket. A nap fő attrakciója a divatbemutató volt, melynek sikerességét Lakatos Márk szavatolta. A kerekded hölgyek káprázatos eleganciával és magabiztossággal hitették el velünk, hogy a gömbölyű is lehet szép! A nap Zumba-bemutatóval ért véget, ami olyan fergetegesre sikeredett, hogy még a felhők is szétszéledtek. A programok alatt az érdeklődők benézhettek az Újszülött Rohamkocsiba, posztereinkről és a kollégáktól tájékozódhattak a munkánkról. A Csini Divatház egész napos bevételével Alapítványunkat támogatta.

 

 •  II. Sándorfalvi Motoros Találkozó, Sándorfalvi Városnapok keretén belül. 2011. június 25-27.  >>

Harmadik alkalommal rendezték meg a sándorfalvi városnapokat ezen a hétvégén. Három napon át programok tucatjai várták az ünneplő sándorfalviakat és az érdeklődő vendégeket. Kirakodóvásár, számos koncert és fellépés szerepelt a műsoron. Veterán járműtalálkozó és motoros felvonulás gazdagította a rendezvényt. Alapítványunk is meghívást kapott, melynek örömmel tettünk eleget. A Koraszülött mentő nemcsak a személyzettel, hanem Boldog Péterrel, a tehetséges bűvésszel érkezett a helyszínre. Így a gyermekek nemcsak az új mentőautóban gyönyörködhettek, hanem csodálatos lufi-költeményekkel távozhattak. Minden egyes hajtogatott lufi támogató forintokat jelentett a koraszülött mentő javára.

Bűvészműsor különleges alkalmakra: www.boldogpeter-buvesz.hu Szórakoztató műsorok céges rendezvényekre, gálaestekre, gyerekeknek.

 

 •  XXI.  Nemzetközi Kamionos Country Találkozó. 2011. július 17. >>

Kamion.jpg 

 

 

 

 

 

 

 


A Sziksóstói Kempingfürdőben tartották a kamionos találkozót a hétvégén. A rakparton látványos felvonulással dübörögtek végig a résztvevők, a gyorsulási versenyt a Kereskedőközben rendezték meg. Kalmár Éva (Kalmár Motor) és barátai önkéntes munkával segítették Alapítványunkat a rendezvény során. Saját, fantasztikus ötletük alapján piros lufikat árultak és árvereztek el. A lufitulajdonosok 140 ezer forinttal segítették a koraszülött mentő munkáját. 

 

 •  Kajak-kenu világbajnokság 2011. augusztus 17-22.  >>
A szegedi Maty-ér adott otthont a világversenynek. A szervezők jóvoltából a kiállítók sátrai mellett helyet kapott Alapítványunk is. Mentőautóval, transzparenssel, szóróanyagokkal vártuk az érdeklődőket, akik a versenyre igyekezve forintjaikkal támogatták a munkánkat. Sok magyar aranyéremnek örülhettünk és Kalmár Évi lelkes csapatának jóvoltából a legkisebb szurkolók színpompás lufikkal lehettek gazdagabbak.

 

 •  Szent István napi rendezvények Ópusztaszeren és a szegedi Ligetben 2011. augusztus 20-22.  >>
Az idei nyár bővelkedett olyan szabadtéri programokkal és rendezvényekkel, ahová szívesen várták a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot. Igyekeztünk minden rendezvényen jelen lenni, bemutatni a tevékenységünket és együtt ünnepelni a szegediekkel. Nagy örömünkre sokan érdeklődtek a mentés, az új autó iránt és orintjaikkal támogatták alapítványunkat. Sok-sok segítséget köszönhetünk Kalmár Évának és barátainak.

 

 • Fenyő Miklós koncert a Szegedi Nemzeti Színházban 2011. október 24. >>
Szeged Első Lions Klub szervezésében Fenyő Miklós adott nagysikerű jótékonysági koncertet a Nagyszínházban. Az est jegybevételéből 1 millió forintot kapott Alapítványunk, melyről szóló dokumentumot Mányi József úrtól, a Szeged Első Lions Klub soros elnökétől vehettünk át. A koncerten mindenki jót nosztalgiázott, a hallgatóságnak külön köszönjük, hogy jegyük megvásárlásával segítették a munkánkat

 

A Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány koraszülöttet szállító mentőautója karambolozott a 44-es úton, Lakitelek közelében 2014. február 23.
A megkülönböztet
 
 

Írjon nekünk! Ha az alábbi űrlap helyett inkább saját levelezőprogramját használná, írjon a balogh.laszlo@eszuesz.hu címre!

név
e-mail cím

Kedves látogató!


Ön egy olyan böngészőprogramot használ (Internet Explorer 6), mely több, mint 10 éves, és mára sajnos minden tekintetben elavult, így időközben készítője, a Microsoft is megszüntette a program hivatalos támogatását. Használatával ön saját böngészési élményét korlátozza, ugyanis ez a program nem biztonságos és napjaink weboldalainak megfelelő grafikai megjelenítésére sem alkalmas. Tekintettel számos hibájára úgy döntöttünk, hogy weboldalunkat Internet Explorer 6 alatt nem tesszük megtekinthetővé.

Aggodalomra azonban semmi ok! Számos alternatív böngésző érhető el teljesen ingyenesen, melyek gyorsabbak, biztonságosabbak és teljeskörű multimédiás élményt nyújtanak. Személyes ajánlásunkkal próbálja ki a Google Chrome, a Firefox vagy az Opera webböngészők egyikét!


Kellemes böngészést!